Jei nebandėte marinuotų burokėlių, būtinai išbandykite tai šiais metais. Pasirodo, marinuoti burokėlius yra labai paprasta, o jų skonis niekada nenuvilia.
Šie paprasti, pigūs ir nuostabiai skanūs burokėliai dera prie visko ir yra tikra vitaminų bomba.
Marinuoti burokėliai ir jų savybės
Marinuoti burokėliai – tikra vitaminų bomba, nes juose yra vitaminų C ir A bei B grupės vitaminų, taip pat daug mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, kalcis, kalis ir fosforas.
Marinuotuose burokėliuose taip pat yra vertingų pieno rūgšties bakterijų, susidarančių fermentacijos procese, kurios veikia kaip natūralūs probiotikai.
Kodėl marinuoti burokėliai yra tokie naudingi?
Pasirodo, marinuoti burokėliai ne tik džiugina skonio receptorius, bet taip pat palaiko visą organizmą.
Burokėliai žmogaus organizmui yra labai naudingi, nes jie:
- stiprina imunitetą
- palaiko virškinimą
- reguliuoja žarnyno veiklą
- padeda kovoti su anemija
- mažina blogojo cholesterolio kiekį
- turi antibakterinį poveikį
- gerina kepenų veiklą
- palaiko energiją
- gerina koncentraciją
- turi teigiamą poveikį inkstams
- turi įtakos kolageno skaidulų atstatymui
Skaniausių marinuotų burokėlių receptas
Jums reikės:
- 2,5 kg burokėlių
- 1,5 l vandens
- 2 valg. š. druskos
- 8 lauro lapų
- 8 krapų stiebelių
- 8 česnako skiltelių
- 1 arb. š. garstyčių
- 4 juodųjų pipirų žirnelių
- 1 arb. š. kvapiųjų pipirų
Kaip gaminti?
Nuplaukite ir nulupkite burokėlius.
Nupjaukite abu galus.
Perpjaukite per pusę, o tada supjaustykite storomis riekelėmis.
Sudėkite burokėlius į stiklainius.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite 2 lauro lapus.
Įdėkite du krapų stiebus.
Įdėkite dvi skilteles česnako.
Įdėkite 1/4 arbatinio šaukštelio garstyčių.
Galiausiai įberkite kvapiųjų ir juodųjų pipirų.
Užvirinkite vandenį.
Vandenyje ištirpinkite druską.
Užpilkite stiklainių turinį.
Uždarykite dangtelius, kad į stiklainius nepatektų oro.
Praėjus šiam laikui, nuo viršaus nuimkite putas.
Po 2-3 dienų burokėliai jau bus paruošti vartojimui.
Skanaus!