Greito ir labai skanaus mandarinų pyrago su karamele receptas, pagal kurį visiškai paprasta pasiruošti namuose.
Jums reikės:
- Kiaušinių – 3 vnt.
- Cukraus pudros – 80 g
- Cukraus – 4 valgomųjų šaukštų
- Pusiau rupių miltų – 150 g
- Kepimo miltelių – 1 šaukštelio
- Sviesto – 40 ml
- Pieno – 100 ml
- Vanilinio cukraus – 5 g
- Mandarinų – 5 vnt.
Papuošimui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Į keptuvę suberkite 4 valgomuosius šaukštus cukraus ir šildykite ant silpnos ugnies, leiskite jam ištirpti.
Tuo tarpu nulupkite mandarinus.
Perpjaukite juos per pusę.
Pasiruoškite tešlą.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite sviestą, įpilkite pieną, druską ir, galiausiai, persijotus miltus su kepimo milteliais.
Paruoškite 20-22 cm skersmens kepimo formą.
Dugną išklokite kepimo popieriumi ir supilkite ištirpintą cukrų.
Ant karamelės viršaus sudėkite mandarinus, užpilkite pyrago tešlą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35-40 minučių.
Iškepusį pyragą apverskite taip, kad karamelės sluoksnis būtų viršuje.
Linkime jums gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: