Mandarinų kvapas daugumai mūsų asocijuojasi su Kalėdomis, todėl šis receptas tikrai puikiai tiks jūsų šventiniam stalui. Paruošti šį pyragą nebus labai sudėtinga, o jo skonis jūsų tikrai nenuvils.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 300 g cukraus
- 350 ml vandens
- 1 stiklinės miltų
- Vanilino (pagal skonį)
- Žiupsnelio druskos
- 10 g kepimo miltelių
- Trečdalio citrinos
- 11 mandarinų
- 200 ml grietinėlės
- 100 g kreminio sūrio
- 4 arb. š. cukraus pudros
- 1 valgomojo šaukšto želatinos
- 3 valg. š. kukurūzų krakmolo
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruošime biskvitą – pyrago pagrindą. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su druska. Įberkite 100 g cukraus ir suplakite.
Trynius išplakite su 100 g cukraus, įpilkite 50 ml kambario temperatūros vandens, suberkite miltus, vaniliną ir kepimo miltelius. Įmaišykite baltymų mišinį.
Kepkite iki 175°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje pusvalandį.
Užvirinkite 100 ml vandens, ištirpinkite želatiną, įpilkite citrinos sulčių ir įberkite cukraus pudros. Įmaišykite kreminį sūrį.
Išmaišykite ir palikite atvėsti.
Išplakite grietinėlę, įdėkite 5 nuluptus ir susmulkintus mandarinus. Sumaišykite su želatina. Gautą masę tepkite ant biskvito ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
Nulupkite likusius mandarinus, užpilkite 100 ml vandens. Įberkite 100 g cukraus. Šią masę sutrinkite trintuvu. Ištirpinkite krakmolą ir įmaišykite į gautą masę. Gautą masę pilkite ant sustingusio plaktos grietinėlės sluoksnio. Bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kol sustings.
Linkime gero skonio!