Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

„Mandarinai“ su aštriu įdaru- puikus ir neįtikėtinas užkandis!

Šis patiekalas atrodo išties įspūdingai, tačiau jo paruošimas yra stebėtinai nesudėtingas ir nepareikalaus didelių išlaidų. „Mandarinai“ ne tik puikiai papuoš stalą, bet ir džiugins svečius savo skoniu. Paprasti ingredientai, mažai pastangų, o rezultatas – tikra šventinė puošmena, kuri nustebins visus!

Sūrio ir kiaušinių užkandis „Mandarinai“

Jums reikės:

  • 2 virtų kiaušinių
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 150 gr. kieto sūris
  • 100 gr. lydyto sūrio
  • 5 skiltelių česnako
  • druska pagal skonį
  • majonezo

 

 

 

 

 

 

 

Gaminimas:

  1. Iš anksto (galima ir vakare) išverdame šviežius vištų kiaušinius pasūdytame vandenyje. Morkas taip pat išverdame iki minkštumo iš anksto.
  2. Lydytą sūrį atvėsiname šaldymo kameroje ir sutarkuojame smulkia tarka.
  3. Kietąjį sūrį sutarkuojame smulkia tarka. Atvėsusius ir nuluptus vištų kiaušinius sutarkuojame stambia tarka.
  4. Atšalusias virtas morkas atskirai sutarkuojame smulkia tarka.
  5. Dubenyje sumaišome kietąjį ir lydytą sūrį, kiaušinius, įspaudžiame česnaką.
    Patarimas: Aš mėgstu aštresnį užkandį, todėl naudojau 5 dideles česnako skilteles. Jūs galite reguliuoti jų kiekį pagal savo skonį.
    Įberiame druskos pagal skonį ir dedame majonezo. Su druska elkitės atsargiai: sūris ir majonezas jau savaime yra sūrūs.
    Visą masę gerai išmaišome iki vienalytės konsistencijos.
  6. Imame maždaug vieną valgomąjį šaukštą masės, suformuojame rankomis „mandarinus“: apvalius rutuliukus su nedidele įduba viduryje (kaip tikrų vaisių). Paruoštus rutuliukus dedame 15 minučių į šaldymo kamerą.
  7. Rankomis, suvilgytomis vandeniu arba augaliniu aliejumi, imame morkas, suformuojame paplotėlį ir į jį įvyniojame rutuliukus iš šaldymo kameros. Jei morkų pritrūksta, galite pridėti papildomai.
  8. Į įdubimą vietoje lapelių įdedame petražolių šakeles.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---