Liko bulvių košės? Išsikepkite gardžių spurgų!

Redaktore E.
1 min. skaitymo

Būna, kad po vakarienės lieka bulvių košės. Tada tenka sukti galvą, kur ją panaudoti. Jei taip nutiko ir jums, išmėginkite šias bulvių spurgas! Jas išsikepti yra nepaprastai lengva.

Sudėtis

  • 4 bulvės
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 5 g mielių
  • pieniška dešra
  • 200 g miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštas krapų
  • 1 šaukštelis malto česnako
  • 300 ml aliejaus

Paruošimas

Bulvių spurgos ruošiamos 3 etapais. Pirmajame reikia nulupti ir išvirti bulves. Nukoškite ir sutrinkite bulves į košę.

Supilkite stiklinę pieno. Viską sumaišykite. Į gautą masę pridėkite druskos, mielių ir aukščiau išvardytų prieskonių. Tada suberkite pusę miltų.

Įmuškite kiaušinį ir sutarkuokite dešrą. Sudėkite į mišinį ir maišykite tešlą iki vientisos masės. Uždenkite dubenį plastikine plėvele. Palikite valandai.

Toliau supilkite likusius miltus. Dar kartą viską išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį arba plastikinį maišelį su skylute.

Įkaitinkite aliejų. Dalimis išspauskite tešlą. Kepkite, kol pagels.

Šios bulvių spurgos tikrai užkariaus jūsų širdis.

Skanaus!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *