Visi, kurie išbandė šį receptą, labai džiaugėsi tokiu savo pasirinkimu.
Paruošti šį desertą pavyks net ir tada, jei nesate pratę ilgai sukiotis virtuvėje.
Jums reikės:
Tešlai:
- 150 g cukraus
- 150 g sviesto
- 4 kiaušinių
- 120 g maltų riešutų
- 70 g pusiau rupių miltų
- 1 kepimo miltelių pakuotės
- 1 valg. š. kakavos
Įdarui Nr. 1:
- 200 g maltų riešutų
- 2 saujų cukraus
- 150 ml romo
- Žiupsnelio vanilės
Įdarui Nr. 2:
- 300 ml pieno
- 2 valg. š. kakavos
- 1 kiaušinio trynio
- 2 valg. š. kakavos
- 1 pakuotės pudingo miltelių
- 300 g sviesto
- 5 valg. š. granuliuoto cukraus
Taip pat reikės:
- Šokolado (glajui)
- Uogienės
Kaip gaminti?
- Pirmiausia iki standumo išplakite kiaušinių trynius su cukrumi.
- Suberkite riešutus, miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
- Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.
- Paruoškite riešutų įdarą.
- Sumaišykite riešutus, cukrų, romą ir vanilę.
- Iškeptą biskvitą aptepkite uogiene ir sluoksniuokite riešutų kremą.
- Paruoškite antrąjį įdarą.
- Išvirkite pudingą iš pieno, kiaušinio trynio, cukraus, pudingo miltelių ir kakavos.
- Atvėsinkite pudingą iki kambario temperatūros, uždengtą maistine plėvele, kad ant viršaus nesusidarytų plėvelė.
- Atsargiai įmaišykite sviestą.
- Sluoksniuokite ant pyrago.
- Ištirpinkite šokoladą ir apliekite paruoštą desertą.
- Atvėsusį pyragą kurį laiką palaikykite šaldytuve (geriausia – per naktį), supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!