Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Maltos mėsos ir lavašo patiekalas didelei kompanijai

Turbūt daugelis iš mūsų mėgsta tokius paprastus ir skanius patiekalus!

Sudedamosios dalys:

  • Svogūnas – 1 galvutė
  • Malta mėsa – 500 g
  • Bulvė – 1 vnt.
  • Kiaušinis – 1 vienetas
  • Sūris – 200 g
  • Grietinėlė – 200 ml
  • Druska ir prieskoniai pagal skonį.
  • Tortilijos arba lavašo paplotėliai – 3-4 vnt.

Marinatui:

  • Cukrus – 1 valgomojo šaukšto
  • 6% actas – 2 šaukštų
  • Verdantis vanduo – 150 ml

Paruošimas:

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir užpilkite iš visų ingredientų sumaišytu marinatu. Po 15 minučių skystį nupilkite.

Sudėkite ant tortilijos ar lavašo marinuotą svogūną, pabarstykite druska ir prieskoniais.

Tolygiai paskirstykite įdarą ant ruošiamo paviršiaus.

Tada suvyniokite į ritinėlį ir supjaustykite nedidelėmis porcijomis.

Sudėkite griežinėlius į kepimo indą.

Ant viršaus užpilkite plakto kiaušinio ir grietinėlės mišinį ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Kepkite 190°C temperatūroje 25 minutes.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---