Šis patiekalas – puikus pasirinkimas Velykų stalui, nes jis yra lengvas, gaivus ir labai skanus. Lašiša puikiai dera su šparagais ir citrininiu padažu, o patiekalas atrodo tikrai šventiškai.
Lašiša su šparagais
Šis patiekalas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei per Velykas.
Ingredientai:
- 4 lašišos filė gabalėliai (po 150 g)
- 500 g šparagų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 citrinos sultys ir žievelė
- 2 skiltelės česnako (smulkiai pjaustytos)
- 50 g sviesto
- 100 ml baltojo vyno
- Druska, pipirai pagal skonį
- Švieži krapai (papuošimui)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
- Lašišos filė pagardinkite druska ir pipirais.
- Šparagus nuplaukite, nupjaukite kietus galiukus.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite šparagus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
- Ant šparagų sudėkite lašišos filė gabalėlius.
- Kepkite orkaitėje 12-15 minučių, kol lašiša bus iškepusi.
- Kol lašiša kepa, paruoškite citrininį padažą.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnakus ir pakepinkite 1 minutę.
- Supilkite baltąjį vyną, citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
- Virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas šiek tiek sutirštės.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Iš orkaitės ištrauktą lašišą ir šparagus sudėkite į lėkštę, apipilkite citrininiu padažu, papuoškite šviežiais krapais.
- Patiekite iš karto.
Patarimai:
- Šparagus galite pakeisti kitomis mėgstamomis daržovėmis, pavyzdžiui, brokoliais, žirneliais ar morkomis.
- Citrininį padažą galite pagardinti šaukštu medaus, tai suteiks padažui saldumo.
- Patiekalą galite papuošti citrinos griežinėliais.
Šis patiekalas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei per Velykas.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Demo text