Labai paprastas, skanus, subtilus pyragas, pagamintas pagal šį receptą, taps tikru kulinarinio meno kūriniu, džiaugsis jūsų šeima, sužavėsite svečius.
Sudedamosios dalys :
- 120 g miltų
- 4 kiaušiniai
- 120 g cukraus
- 1/4 šaukštelio vanilinas
- 1 šaukštelis. kepimo milteliai
- žiupsnelis druskos
- kakavos milteliai (purškimui)
Grietinėlės ingredientai:
- 200 g varškės 9–15% riebumo
- 100–120 g cukraus
- 250 ml 33% riebumo grietinėlės
- 1/4 šaukštelio vanilinas
Paruošimo metodas:
- Giliame dubenyje supilkite 4 kiaušinius naudodami maišytuvą arba šluotelę, palaipsniui pridedant 120 g cukraus.
- Atskirame giliame inde kruopščiai persijokite per 120 g miltų sietą, sumaišykite jį su 1 šaukšteliu kepimo milteliais, žiupsnelis druskos, 1/4 šaukštelio vanilės, sumaišykite.
- Mažomis porcijomis į kiaušinį patenka į miltų mišinį, švelniai, kad neprarastumėte susidariusios masės, sumaišykite sudedamąsias dalis iki tolygios konsistencijos.
- Uždenkite stačiakampį kepimo indą, matuojantį 20 cm iki 30 cm, su kepimo popieriumi, ištepkite su nedideliu sviesto kiekiu, supilkite paruoštą tešlą, tolygiai pasiskirstę per visą paviršių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Kepimo indą 10 minučių įdėkite į orkaitę.
- Dabar reikia paruošti specialų kremą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite 200 g varškės su 9 – 15% riebumo, 100 – 120 g cukraus, 1/4 šaukštelio giliame inde, įdėkite vanilės, sumaišykite su maišytuvu, maišykite mišinį tolygiai.
- 250 ml 33% grietinėlės, sumaišykite maišytuvu, kol ji bus puri, pridėkite prie varškės masės.
- Išimkite iškepusį tortą iš orkaitės, palikite atvėsti. Tada supjaustykite jį į 2 dalis, supjaustykite kraštus.
- Uždėkite apatinį sluoksnį ant padėklo, padenkite jį pusę masės kremu, tolygiai ištepkite per visą paviršių. Ant viršaus uždėkite sluoksnį, ištepkite tešlos paviršių ir šonus likusiu grietinėlės kiekiu.
- Naudodami nedidelį sietelį pabarstykite kakavos milteliais, įdėkite pyragą į šaldytuvą mažiausiai 2 valandas, kad jį gerai sustingtų.
Skanaus!

Esu Jovita, viena iš Hitas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.