Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Labai skanios ir gražios salotos „Raudona aguona“

Prabangios salotos, papuoštos aguonų gėlėmis, bus šventinio stalo akcentas. Tai atrodo labai įspūdingai, lengvai gaminama iš paprastų ir prieinamų ingredientų.

Jums reikės:

300 gramų vištienos;

marinuoti pievagrybiai 1 stiklainis;

pomidorai 3 vnt .;

Svogūnų laiškai;

kietas sūris 100 gramų;

majonezas 100-150 gramų;

druska pagal skonį.

Papuošimui:

pomidorų 3 vnt .;

alyvuogės be kauliukų 2-3 vnt .;

krapų keletą šakelių;

aguonų sėklų 1 šaukštelis.

Virimas:

Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje ir smulkiai supjaustykite. Marinuotus grybus supjaustykite riekelėmis. Susmulkinkite pomidorus.

Smulkiai supjaustykite svogūnus. Sūrį sutarkuokite. Produktus sudėkite sluoksniais: vištiena, majonezas, grybai, žalieji svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas. 

Pabarstykite salotas tarkuotu sūriu. Pomidorus supjaustykite apskritimai ir iš jų sudėkite gėlę. Iš alyvuogių padarykite „aguonos“ centrą, iš krapų šakų – „stiebus“. 

Jei norite, apibarstykite „gėles“ aguonomis (nuotraukoje). Leiskite salotoms keletą valandų pastovėti ir patiekite.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...
---