Šie Prancūziški batonai yra labai paprastai paruošiami ir tikrai skanūs! Kai tik jų norėsite paragauti, galite greitai išsikepti.
Tešla yra greitai paruošiama.
Aš iš šių ingredientų kepiau mažesnį duonos kepalą.
Jums reikės:
(2 didelėms bagetėms):
- 3 šaukštelių sausų mielių
- 3 puodelių paprastų miltų
- 1 puodelio vandens
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelio cukraus
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:Cukrų, šiltą vandenį ir sausas mieles sumaišykite ir leiskite joms pakilti.
Miltus sumaišykite su druska, įpilkite pakilusias mieles ir aliejų. Viską išmaišykite ir suminkykite tešlą.
Šiltoje vietoje leiskite tešlai pakilti, kol ji padvigubės, tai gali užtrukti apie valandą.
Tada ant miltais pabarstytos skardos suformuokite du kepalus, vėl uždenkite ir dar pusvalandį leiskite pakilti.
Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
Kiekvienoje bagetėje padarykite tris įstrižus pjūvius.
Į įkaitintą orkaitę, ant dugno, įdėkite indą, į kurį įpilkite maždaug ketvirtadalį puodelio vandens, įdėkite kepimo skardą su bagetėmis ir greitai uždarykite, kad neišeitų garai.
Kepkite apie 20 minučių, kol pagels.
Skanaus!