Jūsų prašys tai gaminti kiekvieną dieną!
Ingredientai:
- Plonas lavašas – 4 vnt.;
- Kiaušinis – 3 vnt.;
- Pieniška dešra – 100 g;
- Pomidorai – 1 vnt.;
- Sviestas – 10 g;
- Druska pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį.
Paruošimas:
- Išpjaukite keptuvės dydžio 4 vienodus apskritimus iš plono lavašo.
- Kiaušinius išplakite su pipirais ir druska iki vientisos masės.
- Keptuvę ištepkite sviestu, pašildykite ir supilkite nedidelį kiekį kiaušinių mišinio. Palikite likusį kiaušinį kitam užpylimui.
- Dedame vieną lavašo apskritimą, kol kiaušinis nespėja sukepti.
- Kuriam laikui keptuvę nukelkite nuo ugnies, kol po vieną išdėliosite visus sluoksnius.
- Ant lavašo išdėliokite dešros apskritimus.
- Kietą sūrį sutarkuokite stambia tarka ir trečią dalį apdėliokite dešra.
- Ant viršaus uždėkite antrą lavašo lakštą. Supjaustykite pomidorą griežinėliais ir sudėkite ant viso lavašo paviršiaus.
- Pabarstykite tarkuotu sūriu pomidorų viršų.
- Sudėkite ketvirtą lavašo lakštą ir pakartokite dešros ir sūrio sluoksnį, uždenkite paskutiniu lavašo lakštu, ant viršaus užpilkite kiaušinių mišinį.
- Uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5 minutes ant silpnos ugnies. Kai viena produkto pusė paruduos, su dviem mentėmis apverskite ją į kitą pusę ir kepkite dar 5 minutes.
- Perkelkite patiekalą į lėkštę ir supjaustykite dalimis. Patiekite iškart, kol sūris dar nesustingo.
Skanaus!