Paruošti šiuos vengriškus štrudelius yra labai paprasta.
Įdaryti galime bet kuo: varške, razinomis, vyšniomis, obuoliais ir pan.
Paprasta paruošti ir labai skanu!
Jums reikės:
Tešlai:
- 30 g kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 1 kiaušinio
- 1 stiklinės grietinės
Viršui:
- Grietinės, sumaišytos su trupučiu aliejaus
- 10 g kvietinių miltų
- 10 g margarino
Taip pat reikės:
- įdaro pagal skonį + grietinės
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti?Tešlai skirtus ingredientus sumaišykite kartu.
Gautą tešlą iškočiokite kočėlu.
Iškočiokite iki pusės centimetro storio.
Miltus sumaišykite su kambario temperatūros margarinu.
Šiuo mišiniu ištepkite iškočiotą tešlą.
Susukite ritinį.
Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų margarinas.
Supjaustykite ritinį į 4 dalis.
Kiekvieną iškočiokite į ploną lakštą.
Į vidurį dėkite įdarą.
Aptepkite grietine ir susukite.
Sudėkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Viršų aptepkite aliejumi ir grietine.
Kepkite iki auksinės spalvos 30-35 minutes.
Galite pabarstyti cukraus pudra.
Galite įdaryti bet kuo: varške, razinomis, vyšniomis, obuoliais, ir t.t.
Skanaus!