Tikrai pavydžiu toms moterims, kurių vyrai nėra išrankūs maistui. Deja, šiuo klausimu man nelabai pasisekė. Mano vyras nemėgsta jokių sriubų. Tiksliau, taip buvo iki tol, kol neišbandžiau šio recepto. Netrukus papasakosiu, kaip išvirti šią „stebuklingą“ sriubą.
Šiandien gastronominė kelionė nuves mus į prancūzų kulinarines tradicijas. Papasakosiu, kaip išvirti prancūzišką kreminę sriubą su žiediniais kopūstais. Sklando gandai, kad ši sriuba buvo mėgstamiausias karaliaus Liudviko XV patiekalas. Žinoma, yra įvairių šios sriubos paruošimo variantų, bet aš jums papasakosiu apie tą receptą, pagal kurį sriubą verdu dažniausiai.
Jums reikės:
- 1 žiedinio kopūsto galvos
- 1 bulvės
- 600 ml vištienos sultinio
- 1 šaukštelio sviesto
- 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
- 1 poro (galima pakeisti svogūnu, bet sriuba nebus tokio švelnaus ir subtilaus skonio)
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
1 žingsnis
Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Svogūną ar porą supjaustykite plonais žiedais ir suberkite į riebalų mišinį. Kepkite ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių.
2 žingsnis
Į puodą sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus ir kubeliais pjaustytas bulves. Įpilkite vištienos sultinio.
3 žingsnis
Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Taip pat galite įberti arbatinį šaukštelį džiovinto česnako, kuris suteiks sriubai ypatingą skonį ir aromatą. Puodą uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Virkite maždaug 20 minučių (kol bulvės ir kopūstai suminkštės).
4 žingsnis
Dabar į sriubą suberkite kepintus svogūnus ir visą puodo turinį sutrinkite blenderiu. Netrukus visi skoniai susijungs, ir jūs galėsite mėgautis tiesiog pasakiško skonio sriuba!
5 žingsnis
Dar kartą užvirinkite puodo turinį. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį). Išpilstykite sriubą į dubenėlius ir papuoškite kapotomis petražolėmis. Štai ir viskas – sriuba jau paruošta.
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba – tikra kulinarinė magija. Šis patiekalas privers į sriubas ir žiedinius kopūstus pažvelgti visai kitu žvilgsniu. Jūsų šeimos nariai dar ne kartą prašys išvirti tokią sriubą!