Prieš daugelį metų vyro giminaitė mane išmokė gaminti šiuos kotletus. Nuo to laiko tai vienintelis būdas, kaip juos gaminu, o draugės, kolegės ir kiti svečiai visuomet paklausia, koks tai receptas. Visa paslaptis glūdi tame, kad į faršą įdedu varškės. Dėl to kotletai tampa minkšti ir purūs, o jų skonis tampa švelnus, ir varškė kotletams suteikia kreminę tekstūrą.
Kotletus su varške nėra sudėtingiau pagaminti nei įprastus. Juos galima kepti orkaitėje arba keptuvėje – viskas priklauso nuo jūsų pomėgių. Jei prie jų norite parinkti puikų padažą, receptą rasite straipsnio pabaigoje.
Ingredientai
- Malta kiauliena 500 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Varškė 200 g
- Džiūvėsėliai 50 g
- Vanduo 50 ml
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 šaukštelis
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus pagal skonį
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Paruošimo būdasVarškę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniais, druska ir pipirais.
Nulupkite svogūnus bei česnakus ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Sudėkite į varškės ir mėsos mišinį, ir išmaišykite.
Atskirai sumaišykite džiūvėsėlius su vandeniu ir suberkite į maltą mėsą bei gerai išmaišykite.
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi. Suformuokite kotletus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite 30-35 minutes 180°C temperatūroje.
Prie kotletų būtinai pasigaminkite grietinės padažo. Puode ištirpinkite 30 g sviesto, suberkite 30 g miltų ir 2 min. kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Įpilkite 250 ml verdančio vandens, įdėkite 150 g grietinės, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite ir troškinkite dar 4 minutes.
Skanaus!