Kopūstų paplotėliai greitai ir lengvai paruošiami, jie yra labai purūs, minkšti ir maistingi, patiekiami su grietine arba lydytu sviestu. Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 1 kiaušinio;
- Pipirų ir druskos pagal skonį;
- Kefyro 350 g;
- Grietinės 3 šaukštų;
- Kepimo miltelių arba sodos 1 šaukštelio;
- Saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį;
- 350 g paprastų miltų.
Ruošiant įdarą, jums reikės:
- Svogūno ir morkos, po 1 vnt.;
- Kopūsto 300-400 g;
- Augalinio aliejaus 2 šaukštų;
- Vandens 2 šaukštų;
- Prieskoninių žolelių, druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
Kiaušinį sumaišykite su druska ir pipirais.
Maišykite mentele iki vientisos masės.
Kefyras turi būti šiltas, supilkite jį į kiaušinių masę.
Įberkite paprikos ir kepimo miltelių, pipirų pagal skonį ir įdėkite grietinės.
Gerai išmaišykite.
Persijokite miltus ir suberkite į ruošiamą masę.
Užminkykite vientisą tešlą.
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį augaliniame aliejuje.
Tada sudėkite tarkuotas morkas ir jas pasūdykite.
Į daržoves taip pat sudėkite kopūstus.
Tada užpilkite vandeniu ir pagal skonį įberkite druskos.
Išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol kopūstai po dangčiu suminkštės.
Sudėkite prieskonines žoleles, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Į tešlą įmaišykite atvėsusias daržoves.
Įkaitinkite augalinį aliejų, suformuokite paplotėlius.
Kepkite juos ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: