Konservuotos pupelės pomidorų padaže: itin skanus receptas!

1 min. skaitymo

Jei užsiauginote gausų pupelių derlių, šis receptas yra puikus būdas paruošti jas žiemai!

Sudėtis:

1 kg pupelių

1 kg svogūnų

1 aštrusis pipiras

1 česnakas

4 kg pomidorų

350 ml augalinio aliejaus

350 g cukraus

60 g druskos

Gaminimas:

Pupeles nuplaukite ir vienai dienai pamerkite į šaltą virintą vandenį.

Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir sumalkite mėsmale kartu su aštriuoju pipiru ir česnaku.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

Sudėkite susmulkintas daržoves į gilią keptuvę ir suberkite svogūnus. Supilkite aliejų, įberkite druskos ir cukraus. Maišant kepkite 40 minučių ant vidutinės ugnies.

Tada sudėkite pupeles ir kepkite, kol pupelės bus paruoštos.

Paruoštą masę sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite, apverskite ir šiltai apvyniokite.

Po to laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *