Jei užsiauginote gausų pupelių derlių, šis receptas yra puikus būdas paruošti jas žiemai!
Sudėtis:
1 kg pupelių
1 kg svogūnų
1 aštrusis pipiras
1 česnakas
4 kg pomidorų
350 ml augalinio aliejaus
350 g cukraus
60 g druskos
Gaminimas:
Pupeles nuplaukite ir vienai dienai pamerkite į šaltą virintą vandenį.
Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir sumalkite mėsmale kartu su aštriuoju pipiru ir česnaku.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Sudėkite susmulkintas daržoves į gilią keptuvę ir suberkite svogūnus. Supilkite aliejų, įberkite druskos ir cukraus. Maišant kepkite 40 minučių ant vidutinės ugnies.
Tada sudėkite pupeles ir kepkite, kol pupelės bus paruoštos.
Paruoštą masę sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite, apverskite ir šiltai apvyniokite.
Po to laikykite šaldytuve.
Skanaus!