Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Konservuotos paprikos su kopūstais – puikus receptas žiemos atsargoms ir ne tik!

Išmėginkite šį puikų receptą!

Sudėtis:

35-40 vnt. saldžiųjų paprikų;

3-3,5 kg kopūstų;

1 aistrusis pipiras;

2 morkos;

13 skiltelių česnakų;

žalumynai (krapai, petražolės).

Marinatui:

1 l vandens;

2 šaukštai druskos;

1 puodelis cukraus;

0,5 puodelio saulėgrąžų aliejaus;

0,5 puodelio acto.

Gaminimas:

Iš paprikų išimkite sėklas ir 5–7 minutes apdorokite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite.

Susmulkinkite kopūstus, sumaišykite su susmulkintais žalumynais, pridėkite sutarkuotas morkas, česnakus ir 1 aitrųjį pipirą.

Viską sumaišykite, įberkite truputį druskos.

Įdarykite paprikas kopūstų įdaru ir sudėkite į stiklainį.

Tada užpilkite marinatu, paruoštu iš vandens, druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir acto.

Uždenkite ir sterilizuokite: 2 litrų stiklainius – 30 minučių, 1 litro – 20 minučių.

Tada užsukite ir apverskite aukštyn kojomis. Palikite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---