Aštrus patiekalas, kuris bus populiarus ant bet kurio stalo.
Reikės:
4 saldžiųjų paprikų
2 kg pomidorų
2 aitriųjų pipirų
2 česnakų
100 g cukraus
100 ml aliejaus
2 šaukštų druskos
100 ml acto
baziliko, krapų, petražolių, salierų – pagal skonį
Gaminimas:
Pomidorus nuplaukite, supjaustykite pusėmis.
Paruoškite padažą. Sumalkite česnaką, papriką, petražoles, salierą, krapus mėsmale. Viską sumaišykite.
Pomidorus ir padažą sudėkite į trijų litrų stiklainius.
Užpilkite verdančio vandens iki kaklo, supilkite actą ir augalinį aliejų, supilkite cukrų ir druską.
Uždarykite stiklainius, apverskite aukštyn kojomis ir leiskite pastovėti parą.
Viskas, kitą dieną galite išbandyti patiekalą!