Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Saldžiosios paprikos aštriame marinate. Tikras žiemos hitas

Negaliu savęs vadinti paprikų gerbėja, tačiau metai iš metų perku jų po kelis kilogramus ir iš rūsio parsinešu stiklainius. Pirmasis rudens mėnuo – laikas paruošti paprikas su žalumynais! Marinuotoje formoje paprikos visiškai pakeičia savo skonį ir aš tiesiog negaliu nuo jų atsiplėšti. Kaip ir visi kiti šeimos nariai.

Taip paruošta daržovė puikiai atrodo salotose, ant naminės picos ir tiesiog kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Jos yra labai ryškios ir aromatingos.

paprikos

Jums reikės:

  • Saldžiųjų paprikų 1,7 kg
  • Krapų 20 g
  • Baziliko 20 g
  • Petražolių 20 g
  • Čili pipiro 0,5 vnt.
  • Česnakų 5 skiltelių
  • Druskos 2 šaukštų
  • Cukraus 4 šaukštų
  • Acto 100 ml
  • Saulėgrąžų aliejaus 100 ml
  • Juodųjų pipirų (maltų) 1 šaukštelio

Gaminimas:

Paprikas supjaustykite juostelėmis, o čili papriką žiedais. Smulkiai supjaustykite žoleles.

Sumaišykite paprikas su žolelėmis, smulkintu česnaku, druska ir juodaisiais pipirais, cukrumi, actu ir aliejumi. Išmaišykite ir palikite tris valandas, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai.

paprikos

iš naujo viską permaišykite kas pusvalandį ar valandą. Nebijokite to daryti rankomis!

Tada sudėkite paprikas su žolelėmis į stiklainius ir užpilkite marinatu.

paprikos

Sterilizuokite stiklainius verdančiame vandenyje 15 minučių, uždengę dangteliais. Tada užsukite juos. Paruošta!

Žiemą šios paprikos yra tiesiog tobulos. Dėti kitų prieskonių nėra prasmės: aromatinės žolelės padarys visą darbą už jus. Nuo šių pikantiškų paprikų atsiplėšti tiesiog neįmanoma.
Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...
---