Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Labai gardūs abrikosai sirupe. Tokie skanūs, kad žiemos gali nesulaukti!

Abrikosai visada primena vasarą. Tokie ryškūs, saulėti, kvepiantys ir lygiai taip pat greitai pasibaigiantys. Nesakykite, kad niekada nenorėjote atidėti abrikosų sezono pabaigos. Laimei, mes žinome, kaip tai padaryti greitai ir be pastangų, kad saldūs vaisiai išliktų iki kitos vasaros. Pasakysime jums, kaip pagaminti abrikosus sirupe.

Šie vaisiai, kaip ir konservuoti persikai, yra tinkami ruošiant skanius desertus. Nors jie patys jau gali būti laikomi tobulu desertu. Sultingas, saldus, vidutiniškai elastingas ir tuo pačiu kvapnus.

abrikosai

Jums reikės:

  • Abrikosų 1,1 kg
  • Vandens 600 ml
  • Cukraus 300 g
  • Citrinos rūgštie 0,5 šaukštelio

Gaminimas:

Rinkitės tik gražiausius abrikosus: jokio puvimo ar sumušimo pėdsakų. Nuplaukite juos, perpjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus.

Tada sudėkite juos į stiklainį, perpjauta puse žemyn, kiek įmanoma sandariau, bet ne per stipriai, kad abrikosai neperlūžtų. Užpilkite verdančio vandens ant vaisių, uždenkite ir palikite 15 minučių.

abrikosai

Gautą skystį perpilkite į puodą, suberkite cukrų, užvirkite ir virkite dar 5 minutes.

Į sirupą įpilkite citrinos rūgšties, išmaišykite ir supilkite ant abrikosų. Stiklainius užsukite ir apverskite. Apvyniokite rankšluosčiu, palaukite, kol visiškai atvės, ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

abrikosai

Gera idėja į sirupą įdėti porą mėtų lapelių ar šiek tiek imbiero, kurie pagyvins skonį. Jūsų svečiai tikrai įvertins šį delikatesą!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---