Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Karštai rauginti agurkai. Vos 15 minučių ir galite mėgautis!

Švieži agurkai nėra labai populiarūs mūsų šeimoje, tačiau lengvai rauginti agurkai nepalieka abejingų. Stengiuosi žiemai jų padaryti kuo daugiau. Bet net vasarą mėgaujuosi šiuo traškiu užkandžiu. Mano mėgstamiausias receptas – lengvai rauginti agurkai karštame sūryme.

Pats procesas trunka 15 minučių. Viskas, ko jums reikia, yra užvirinti vandenį, sudėti ingredientus į stiklainį ir užpilti. Ir per dieną gauti kvapnių ir skanių agurkų. Dėl karšto gaminimo būdo aš pasirinksiu trumpavaisius agurkus. Sudedamosios dalys nurodomos 3 litrų stiklainiui.

rauginti

Jums reikės:

  • Agurkų 1,5 kg
  • Vandens 2 l
  • Druskos 2 šaukštų
  • Cukraus 1 valgomojo šaukšto
  • Krienų lapų 1-2 vnt.
  • Serbentų lapų 3-4 vnt.
  • Lauro lapų 2 vnt.
  • Juodųjų pipirų (žirnelių) 6-8 vnt.
  • Kvapiųjų pipirų 2-3 vnt.
  • Krapų 20 g
  • Česnakų 4-5 skiltelių

Gaminimas:

Paruoškite ingredientus. Nuplaukite žalumynus ir agurkus, nupjaukite agurkų galiukus. Nulupkite česnaką.

Užvirinkite vandenį ir jame ištirpinkite druską ir cukrų.

rauginti

Agurkus sandariai sudėkite į 3 litrų stiklainį, pakaitomis su žolelėmis ir česnakais. Ant viršaus užberkite pipirų grūdelių ir lauro lapų.

Agurkus užpilkite verdančiu sūrymu ir uždenkite. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje 24 valandas. Įdėkite agurkus į šaldytuvą.

rauginti

Per tokį trumpą laiką gausite nuostabų užkandį prie virtų bulvių. Traškūs, rauginti agurkai nušluojami nuo stalo akies mirksniu, todėl teks jų atnešti dar.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---