Norime pasidalinti paprastu receptu, kuris tikrai pavergs jūsų širdis. Konservuoti melionai net ir pačiais žvarbiausiais žiemos vakarais leis jums sušilti ir prisiminti vasarą. Iš anksto linkime gero apetito!
Konservavimui rinkitės saldų melioną – pernokę melionai, kaip ir pernelyg žali, tikrai netiks.
Jums reikės:
1 prinokusio meliono;
500 g cukraus;
1 valgomojo šaukšto citrinos rūgšties.
Kaip paruošti?
- Nuplaukite melioną ir nusausinkite. Perpjaukite jį į dvi dalis, pašalinkite sėklas. Tuomet melioną supjaustykite griežinėliais ir pašalinkite žievelę. Supjaustykite griežinėlius nedideliais kubeliais.
2. Išplaukite ir sterilizuokite stiklainius, į juos sudėkite melionų gabalėlius.
3. Į puodą įpilkite vandens, suberkite citrinos rūgštį ir cukrų. Viską gerai išmaišykite, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.
4. Paruoštą sirupą supilkite ant melionų. Užsukite dangtelius ir apvyniokite rankšluosčiais.