Puikus būdas laikyti kukurūzus! Tiesiog sudėkite į stiklainius, ir jie išliks švieži net iki 2 metų! Jie išlaiko savo gardų skonį, todėl saldžiaisiais kukurūzais galite mėgautis net ir ne sezono metu.
Vadovaukitės šiuo paprastu receptu iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 10 kukurūzų burbuolių
- 1,5 valgomojo šaukšto druskos kiekvienam stiklainiui (3 l)
- 1 valgomojo šaukšto cukraus kiekvienam stiklainiui
- virinto vandens
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nulupkite kukurūzus ir nupjaukite abu galus.
Paimkite du švarius sausus sterilizuotus 3 litrų talpos stiklainius.
Į juos įdėkite kukurūzų burbuoles.
Įberkite druskos ir cukraus.
Ir užpilkite verdančiu vandeniu iki viršaus.
Į plačiadugnio puodo dugną įdėkite virtuvinį rankšluostį.
Tada į jį įdėkite stiklainius.
Uždenkite juos dangteliais.
Pripilkite vandens tiek, kad jo būtų maždaug iki 1/3 stiklainio.
Pastatykite puodą ant viryklės.
Įjunkite vidutinę kaitrą.
Sterilizuokite 30 minučių.
Po šio laiko išimkite stiklainius iš puodo.
Sandariai uždarykite juos dangteliais.
Taip marinuotus kukurūzus galite laikyti sandėliuke arba kitoje vėsioje, tamsioje vietoje.
Taip paruoštus kukurūzus galite laikyti iki 2 metų!
Kukurūzai tikrai labai skanūs!
Gero apetito!
Instrukcijos vaizdo įraše: