Konservuoti galima ne tik mums įprastas daržoves. Išmėginkite šį receptą su baklažanais!
Sudėtis:
4 kg baklažanų
1 kg paprikos (galima ir be jos, jei nemėgstate)
5 vidutinio dydžio česnakai
didelė sauja krapų
800 ml aliejaus kepimui
Marinatui:
1 l vandens
2 šaukštai druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas acto
Paruošimas:
Baklažanus nuplaukite, nupjaustykite galus ir supjaustykite dideliais gabalėliais.
Pirmiausia perpjaukite išilgai, tada kiekvieną pusę į 2 arba 3 dalis, priklausomai nuo to, kokio dydžio baklažanas.
Apibarstykite baklažanus druska ir palikite pastovėti 20 min. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
Apkepkite baklažanus dideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių. Tik nekepkite per ilgai, kad per daug nesuminkštėtų. Užtenka po kelias minutes kiekvienai pusei.
Nusausinkite iškeptus baklažanus, kad vėliau į stiklainius nepatektų perteklinis aliejus. Jei gaminsite ir paprikas, tada jas nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas ir perpjaukite išilgai.
Paprikas taip pat apkepkite keptuvėje. Nusausinkite. Sterilizuokite stiklainius.
Supjaustykite krapus, susmulkinkite česnaką peiliu. Sumaišykite juos. Stiklainio dugną šiek tiek pabarstykite česnakais su krapais ir pradėkite dėti baklažanus ir paprikomis (jei gaminsite su jomis).
Sluoksniuokite ir nespauskite stipriai. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite krapais ir česnakais. Tada virkite marinatą ir juo užpilkite baklažanus.
Uždenkite steriliais dangteliais ir užpilkite stiklainius sterilizuoti 20 minučių nuo virimo momento.
Tada užsukite, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol atvės.
Skanaus!