Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Konservuoti agurkų „liežuvėliai“: skanu bet kuriuo metų laiku!

Išbandykite, jei dar neragavote!

Reikės:

3 kg agurkų;

1 kg svogūnų;

2,5 puodelių aliejaus;

3 šaukštų druskos;

1 puodelio cukraus;

3/4 puodelio acto;

1-2 šaukštelių maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Agurkus supjaustykite išilgai, o svogūnus – žiedais. Sudėkite į didelį puodą.

Ant jų užpilkite 2,5 puodelių bekvapio aliejaus, 3 šaukštus druskos, 1 puodelį cukraus, 3/4 puodelio 9% acto, 1-2 šaukštelius juodųjų pipirų.

Viską sumaišykite ir palikite marinuoti 8 valandas, kelis kartus vis pamaišydami.

Tada sudėkite agurkus į stiklainius ir sterilizuokite 20 minučių.

Užsukite dangtelius ir šiltai apvyniokite.

Iš pateikto kiekio gaunasi apie 8 pusės litro stiklainius.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---