Bulvių košė – vienas tų patiekalų, kuris man asocijuojasi su vaikyste. Vos užuodžiu subtilų bulvių košės aromatą, iškart mintimis nukeliauju į tuos laikus, kai vakarienę man ruošė močiutė. Šiandien noriu su jumis pasidalinti neįprastu receptu. Tai – airiška bulvių košė, kurios receptu su manimi pasidalino draugė Alisa.
Airiška bulvių košė: kaip atradau šį receptą?
Vieną šaltą rudens vakarą su drauge Alisa nusprendėme kartu gaminti vakarienę. Buvome šiek tiek pavargusios po sunkaus savaitės darbo ir nusprendėme pasilepinti kažkuo skaniu ir jaukiu. Po diskusijų apie tai, ką gaminti, Alisa pasiūlė išbandyti airišką bulvių košę.
„Tai – kitokia bulvių košė, bet jos skonis tikrai geras ir įdomus“, – šypsojosi ji. Man buvo smalsu išbandyti ką nors naujo, todėl nuėjome į vietinį prekybos centrą nusipirkti vakarienei reikalingų ingredientų.
Jums reikės:
- 1,2 kg bulvių
- Ryšelio svogūnų laiškų
- 350 ml pieno
- 55-100 g sviesto
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Iš pradžių nuskutame ir supjaustome bulves, verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Kol bulvės verda, paruošime pieną su žolelėmis. Pieną su smulkintais svogūnų laiškais užvirinkite ant silpnos ugnies.
Kai bulvės suminkštės, nupilkite vandenį ir jas sutrinkite. Geriausia naudoti trintuvą, bet jokiu būdu nenaudokite maišytuvo. Supilkite pieną su svogūnais ir išmaišykite.
Įdėkite sviesto, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kai bulvių košė bus paruošta, sudėkite ją į lėkštes. Bulvių košės centre galite padaryti nedidelę įdubą ir įdėti šiek tiek sviesto.
Na štai: airiška bulvių košė jau paruošta. Tikimės, kad jos skonis jums patiks lygiai taip pat, kaip ir man. Skanaus!