Antradienis, 15 balandžio, 2025

Naujausi

Klasikinis varškės pyragas Velykoms: nepriekaištingas receptas, kuris visada pavyksta

Velykos be varškės pyrago – kaip be Velykų duonos. Tačiau kartais net ir pagal patikrintą receptą kažkas gali nepavykti.

Varškės pyragas

Mes radome būtent tą variantą, kuris visada pavyksta: klasikinis, švelnios tekstūros, su tinkamu varškės, kiaušinių ir razinų balansu.

varškės pyragas

Ko jums reikės:

  • Namuose gaminta varškė (pertrinta) – 1 kg
  • Kiaušiniai – 5 vnt.
  • Cukrus – 200 g
  • Vanilinis cukrus – 10 g
  • Manų kruopos arba kukurūzų krakmolas – 2 valg. šaukštai
  • Sviestas (ištirpintas) – 100 g
  • Razinos – 100 g
  • Vienos citrinos žievelė (nebūtinai)
  • Žiupsnelis druskos
  • Džiūvėsėliai arba kepimo popierius formai

Kaip paruošti klasikinį varškės pyragą Velykoms:

Paruoškite varškę:

Pertrinkite varškę per sietelį arba sutrinkite blenderiu – ji turi būti vienalytė ir minkšta. Tai yra švelnios tekstūros raktas.

Sumaišykite pagrindą:

Į varškę įdėkite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas arba krakmolą, ištirpintą sviestą, druską ir citrinos žievelę. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Razinos:

Užpilkite verdančiu vandeniu 10 minučių, nusausinkite ir įmaišykite į varškės masę.

Forma:

Išklokite formą kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite masę.

Kepimas:

Orkaitė turi būti įkaitinta iki 160–170 laipsnių. Kepkite 60–70 minučių. Varškės pyragas turi gražiai paruduoti, bet nesuskilti. Pasiruošimą patikrinkite mediniu pagaliuku.

Atvėsinimas:

Pyragas turi visiškai atvėsti formoje, ir tik tada – šaldytuve 6–8 valandas (idealiai – per naktį). Taip jis „sustings“ ir turės tinkamą konsistenciją.

Svarbu! Neskubėkite išimti pyrago iš formos, nes būtent atvėsinimas padaro jį standų ir kartu švelnų.

Ir nereikėtų naminės varškės keisti į pirktinę, nes būtent su namine gausite geriausią rezultatą.

Klasikinis varškės pyragas be razinų

Receptas skirtas 26 cm dydžio formai.

Ko jums reikės:

  • 1,5 kg riebios varškės kambario temperatūros
  • 150 g sviesto kambario temperatūros
  • 250 g cukraus (galima koreguoti pagal skonį)
  • 5 kiaušiniai
  • 1 pakelis vanilinio pudingo
  • 2 valg. šaukštai manų kruopų
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • Citrinos žievelė

Tešlai:

  • 2,5 stiklinės miltų
  • 100 g margarino
  • 2 kiaušiniai
  • 4 valg. šaukštai kefyro
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Kaip paruošti klasikinį pyragą be razinų:

Reikia užminkyti tešlą ir iškloti ja formos dugną. Varškę reikia pertrinti, o kiaušinius su cukrumi išplakti ir įmaišyti likusius produktus.

Viską reikia sumaišyti ir sudėti ant tešlos. Varškės pyragą reikia kepti 180 laipsnių temperatūroje vieną valandą.

Atvėsusį galima aplieti šokoladu ir papuošti.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---