Ieškote tobulo pyrago receptui, kuris būtų paprastas, bet įspūdingas? Šis klasikinis citrinų pyragas – puikus pasirinkimas, kai laukiate svečių ar tiesiog norite pasimėgauti gardžiu desertu prie arbatos. Švelniai rūgštus citrinos skonis ir drėgna tekstūra garantuos, kad šis pyragas taps jūsų šeimos mėgstamiausiu.

Klasikinis citrinų pyragas: receptas
Ingredientai:
Pyragui:
- 1½ stiklinės cukraus
- 2 valgomieji šaukštai citrinų žievelės
- 2½ stiklinės miltų (universalių)
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 4 kiaušiniai
- ⅔ stiklinės rapsų aliejaus
- ⅓ stiklinės pasukų
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
- ¼ stiklinės citrinos sulčių (perkoštos)
Glajui:
- 1 stiklinė cukraus pudros (persijotos)
- 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių (perkoštos)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:Pasiruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175°C
- Kepimo formą (23 × 13 cm) išpurkškite aliejumi
- Pasiruoškite visus ingredientus kambario temperatūros
Tešlos gaminimas:
- Dideliame dubenyje rankomis įtrinkite cukrų su citrinų žievele – tai padės išsiskirti eteriniams aliejams
- Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, aliejų, pasukas ir vanilę
- Sujunkite sausus ir skystus ingredientus, maišykite tik tol, kol susidarys vientisa masė
- Įmaišykite citrinos sultis
Kepimas:
- Supilkite tešlą į paruoštą formą
- Kepkite 60-70 minučių, arba kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas išliks sausas
- Patikrinkite pyrago gatavumą likus 10 minučių iki kepimo pabaigos
Glajaus paruošimas ir dekoravimas:
- Sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis
- Atidėkite ¼ dalį glajaus
- Į likusį glajų įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą vandens ir pašildykite mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių
- Dar karštą pyragą aptepkite šiltu glajumi
- Leiskite pyragui atvėsti formoje 10 minučių
- Išimkite iš formos ir aptepkite atidėtu glajumi
- Leiskite pilnai atvėsti
Patarimai
- Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros
- Citrinų žievelę tarkuokite tik geltoną dalį, venkite baltos
- Jei neturite pasukų, galite jas pakeisti rūgščiu pienu (1/3 stiklinės pieno sumaišyto su 1 arbatiniu šaukšteliu citrinos sulčių)
- Pyragą galima laikyti sandariai uždarytame inde iki 5 dienų
- Galima užšaldyti iki 3 mėnesių (be glajaus)
Šis citrinų pyragas – puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek šventėms. Jo gaivus skonis ir paprasta gaminimo eiga garantuoja, kad jis taps vienu iš jūsų mėgstamiausių receptų!
Šaltinis: https://chatelaine.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
