Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Klasikinis bemielės tešlos štrudelis: geriausias receptas, kokį tik esu bandžiusi!

Tai – greičiausiai ir lengviausiai paruošiamas štrudelis!

Šis receptas neabejotinai yra pats geriausias, kokį tik man yra tekę bandyti.

Štrudelis nespėja net atvėsti, o visa šeima jau susirenka jį valgyti.

Jums reikės:

  • 70 g sviesto arba margarino
  • 1 kiaušinio
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 100 ml pieno
  • 350 g kvietinių miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 200 g aguonų
  • 1 arb. š. cukraus pudros
  • 1 valg. š. uogienės
  • 50 ml karšto pieno
  • citrinos sulčių (pagal skonį)
  • 200 g abrikosų uogienės
  • 1 nedidelio obuolio
  • 1-2 valg. š. džiūvėsėlių
  • cinamono (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Į gilų dubenį įdėkite minkšto sviesto.

Įmuškite kiaušinį.

Pabarstykite cukrumi.

Įberkite vanilinio cukraus.

Supilkite pieną ir išplakite mikseriu.

Į atskirą dubenį suberkite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais.

Suberkite į dubenį su sviesto mišiniu ir išmaišykite mentele.

Minkykite tešlą rankomis.

Padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkykite.

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis: gaminsime du štrudelius su skirtingais įdarais.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą.

Į atskirą dubenį suberkite aguonas ir cukraus pudrą.

Sudėkite uogienę ir įberkite 1 valg. š. džiūvėsėlių.

Galiausiai supilkite karštą pieną ir išmaišykite.

Pagardinkite citrinos sultimis ir vėl išmaišykite.

Aguonų mišinį paskleiskite ant tešlos ir palikite po 2 cm laisvos vietos abiejose pusėse.

Sulenkite kraštus į vidų ir susukite tešlą.

Padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Antrąją tešlą taip pat iškočiokite.

Į dubenį sudėkite uogienę, stambiai tarkuotą obuolį, suberkite cinamoną, įberkite šaukštą džiūvėsėlių ir išmaišykite.

Gautą mišinį paskleiskite ant tešlos.

Užlenkite kraštus ir kočiokite tešlą (žr. vaizdo įrašą).

Padėkite ant kepimo skardos.

Tešloje padarykite įpjovas ir  pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 180°C temperatūroje maždaug 30 min.

Iškeptus štrudelius pabarstykite cukraus pudra.

Galite patiekti.

Skanaus!

Video pamokėlė:

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---