Skanios, sultingos ir lengvai paruošiamos mėsos, kuri bus minkšta ir skani, receptas. Jei nemėgstate sprandinės srities mėsos dėl jos kietumo, šis receptas kaip tik jums.
Taip paruošta mėsa tiesiog tirps burnoje ir bus labai labai skani!
Norint pagaminti šį patiekalą, jums reikės:
- 400 g kiaulienos sprandinės su kaulu
- 1 valgomojo šaukšto prieskonių (geriausia steiko prieskonių)
- 2 šaukštų aliejaus
- 2 vnt. svogūnų
- 200 ml šviesaus alaus
- 50 ml sultinio arba vandens
- 1 valgomojo šaukšto taukų
Papuošimui:
- Petražolių
- Svogūnų laiškų
Garnyrui:
- Bulvių (keptų arba virtų)
- Bulvių košės
- Ryžių
- Makaronų
Gaminimo eiga:
Kiaulienos sprandinę supjaustykite griežinėliais.
Kiekvieno gabalėlio storis turėtų būti apie 2 cm.
Apšlakstykite mėsą aliejumi ir pabarstykite pipirais.
Palikite šaldytuve 24 valandoms marinuotis.
Prieš gamindami, palikite kambario temperatūroje maždaug valandai.
Tada keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus apkepkite mėsą iš abiejų pusių (po 3 minutes iš kiekvienos pusės).
Į kepimo indą įdėkite sviesto ir jo dugną išklokite pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.
Įdėkite mėsą ir uždenkite ją kitu svogūnų, taip pat supjaustytu pusžiedžiais, sluoksniu.
Įpilkite alaus ir uždenkite dangčiu arba folija.
Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie vieną valandą 220 laipsnių temperatūroje.
Atidarykite, aptepkite sultiniu ir kepkite, kol mėsa įgaus gražią spalvą.
Leiskite padažui gerai įsigerti į mėsą.
Svogūnai sušvelnins alaus kartumą.
Mėsą patiekite su savo mėgstamu garnyru.
Linkime gero skonio!