Apie šį neįprastą kepsnių kepimo būdą sužinojome populiaraus kepsnių restorano virtuvėje ir negalėjome praeiti pro šalį. Šefai parodė, kaip naudojant sviestą ir sūrį galima išlaikyti kepsnio sultingumą, todėl vėliau nusprendėme šį būdą išbandyti ir namuose. Tai yra ganėtinai paprasta, todėl šiuo receptu norime pasidalinti ir su jumis.
Pirmiausia reikia paruošti sūrį. Tam labiausiai tinka čederis. Jį reikės supjaustyti nedideliais gabalėliais ir išlydyti keptuvėje su nelimpančia danga.
Čederio sūris yra riebus, tad nieko keisto, jog keptuvėje liko nemažai riebalų. Juos naudosime kepdami kepsnius, tačiau pirmiausia reikės perkošti šį „aliejų“.
Paruoštus kepsnius pasūdykite, pabarstykite stambiais pipirais ir džiovintų česnakų milteliais.
Atskirame dubenyje sumaišykite kelis juodųjų pipirų žirnelius, įberkite džiovinto raudonėlio, petražolių, česnako, 1/4 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių, šaukštelį Sičuano pipirų, šiek tiek cinamono ir kardamono, įdėkite 2 lauro lapelius, įberkite 2 arbatinius šaukštelius rožinės Himalajų druskos, 2 šaukštus susmulkinto imbiero ir šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų. Visus prieskonius užpilkite sūrio riebalais. Pakaitinkite. Temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 150 laipsnių: jos visiškai pakanka, kad prieskoniai išskirtų savo skonį ir aromatą.
Gautą padažą perkoškite ir supilkite į įkaitintą keptuvę. Sudėkite kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių.
Skanaus!