Niekas neįsivaizdavo, kad šios bulvės keptos grietinėlėje. Tiesą sakant, šių bulvių skonis yra nepaprastai subtilus ir skanus!
Šis receptas yra toks fantastiškas, kad jums net nereikės antrojo patiekalo!
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- grietinėlės
- druskos ir pipirų
- šaukštelio aliejaus
- 1 šaukšto kario prieskonių
- 1 šaukšto maltų rūkytų paprikų miltelių
- 4 skiltelių susmulkinto česnako
- čiobrelių
- rozmarino
Nebūtina:
- smulkintų laiškinių česnakų pabarstymui
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite grietinėlę.
Įberkite druskos, pipirų, aliejaus, kario, pipirų, česnako, čiobrelių ir rozmarino.
Viską gerai išmaišykite.
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis.
Ant bulvių supilkite grietinėlės mišinį.
Viską sumaišykite ir leiskite pastovėti apie 20 minučių.
Tada paskleisti kepimo formoje ir kepkite (grietinėlės neišpilkite).
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje tol, kol bulvės įgaus auksinę spalvą.
Kai jau bulvės įgaus gražią auksinę spalvą, vadinasi bulvės jau iškepė. Prieš patiekdami, apibarstykite smulkintais česnakais.
Linkime gero skonio!