Pasakiško skonio kepti obuoliai su varškės įdaru: mano mėgstamiausias vasaros desertas!

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Jums reikės:

  • 2 didelių obuolių
  • 80 g varškės
  • 15 g razinų
  • 1 kiaušinio
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • Žiupsnelio citrinos rūgšties
  • 50 g cukraus

Kaip gaminti?

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 8-10 minučių pastovėti, vandenį nupilkite ir nusausinkite razinas.

Varškę, kiaušinio trynį ir vanilinį cukrų išmaišykite iki vientisos masės.

Suberkite razinas ir išmaišykite.

Nupjaukite obuolių viršūnėles (maždaug 1/3 obuolio). Šerdį išimkit šaukšteliu, stenkitės nepažeisti dugno ir šonų. Obuolių vidų aptepkite citrinos sultimis.

Obuolius įdarykite varškės įdaru ir sudėkite į kepimo formą. Į kepimo formą įpilkite 30 ml vandens.

Kepkite 180°C temperatūroje 20-25 min.

Kiaušinio baltymą išplakite su citrinos rūgštimi. Plakite mikseriu apie minutę, kol susidarys tirštos putos.

Keliais etapais suberkite cukrų, toliau plakite. Po 2-3 minučių gautą masę supilkite į konditerinį maišelį.

Išimkite iš orkaitės iškeptus obuolius ir konditeriniu maišeliu suformuokite viršūnėles.

Kepkite dar 8-10 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *