Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Kepti kiaulienos šonkauliukai su saldžiu padažu

Kepti kiaulienos šonkauliukai su saldžiu padažu užkariaus kiekvieno mėsos mėgėjo širdį. Išsikepti gardžių šonkauliukų nėra taip sudėtinga, kaip jums gali pasirodyti. Įsitikinkite tuo pats!

Sudėtis

  • 1,2 kg kiaulienos šonkauliukų
  • 100 g kečupo
  • 0,5 šaukštelio džiovinto česnako arba 3-4 skiltelės česnako
  • 4 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelis maltos saldžios paprikos
  • 100 g obuolių tyrės
  • 0,5 šaukštelio cinamono

Paruošimas

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus mėsą. Taip gausite padažą.

Kiaulienos šonkauliukus kruopščiai išmaišykite padaže. Ir padėkite marinuotis į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Bet geriausia pusantros valandos.

Tada mėsą perkelkite į kepimo indą. Uždenkite folija ir 50 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių.

Nuimkite foliją ir toliau kepkite šonkauliukus dar 30–40 minučių. Kas 10-15 minučių reikia juos iš viršaus patepti padažu, kad jis prisotintų mėsą. Kai šonkauliukai pasidengs auksine plutele, ištraukite juos iš orkaitės.

Kepti kiaulienos šonkauliukai su saldžiu padažu jau paruošti!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---