Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Keptas mėsos vyniotinis, kuris tikrai nepaliks abejingų!

Jei vis svarstote, ką paruošti šventiniams pietums, išbandę šį keptą mėsos vyniotinį daugiau neabejosite: jo skonis sužavės ne tik šeimos narius, bet taip pat ir svečius!

Jums reikės:

2 kg kiaulienos nugarinės

2 svogūnų

1 morkos

600 g pievagrybių

4 česnako skiltelių

100 g rūkyto kumpio

100 g razinų

Marinatui:

3 česnako skiltelių

1/2 šaukšto čiobrelių

1 šaukšto kapotų petražolių

1/2 apelsino (naudosime tik sultis)

1/2 citrinos (naudosime tik sultis)

50 ml alyvuogių aliejaus

1 arbatinio šaukštelis juodųjų pipirų

2 šaukštų medaus

200 ml sojų padažo

druskos (pagal skonį)

Garnyrui:

Bulvių

2 svogūnų

alyvuogių aliejus

druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

Padažui:

250 ml vandens

250 ml putojančio vyno

1 šaukšto kukurūzų krakmolo

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruošime marinatą. Į indą suberkite česnako skilteles, įberkite čiobrelių, kapotų petražolių, įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinų ir apelsinų sulčių, įberkite juodųjų pipirų, įdėkite medaus ir įpilkite sojų padažo. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

Kiaulienos nugarinę supjaustykite išilgais pjūviais, tačiau nepjaukite iki galo. Šiuos pjūvius ištepkite trečdaliu marinato. Likusia marinato dalimi tepsime mėsos viršų.

Susukite mėsą, ištepkite trečdaliu marinato.

Paruoštą mėsą padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

Nuplaukite ir nuvalykite pievagrybius, supjaustykite. Susmulkinkite svogūną, morką ir česnako skilteles.

Keptuvėje pakepinkite česnaką, suberkite smulkintą morką ir svogūną. Po kurio laiko suberkite ir pievagrybius, pagardinkite druska ir pipirais.

Kepkite, kol daržovės ir pievagrybiai suminkštės, suberkite smulkintą kumpį ir šiek tiek pakepkite.

Išskleiskite nugarinę, sluoksniuokite paruoštą įdarą.

Pabarstykite razinomis ir susukite.

Vyniotinį suriškite virvele.

Nulupkite bulves ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite žiedais, stambesnes bulves perpjaukite pusiau. Pabarstykite juodaisiais pipirais.

Bulves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, o tuomet užpilkite putojančiu vynu ir vandeniu. Vyniotinį patepkite likusiu marinatu. Viską kepkite 200 ° C temperatūroje apie 40 minučių.

Išimkite bulves ir vyniotinį, likusį skystį sumaišykite su svogūnais, įdėkite vandenyje tirpinto kukurūzų krakmolo, supilkite į puodą, ir šiek tiek pavirkite, kol padažas suminkštės.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---