Jei vis svarstote, ką paruošti šventiniams pietums, išbandę šį keptą mėsos vyniotinį daugiau neabejosite: jo skonis sužavės ne tik šeimos narius, bet taip pat ir svečius!
Jums reikės:
2 kg kiaulienos nugarinės
2 svogūnų
1 morkos
600 g pievagrybių
4 česnako skiltelių
100 g rūkyto kumpio
100 g razinų
Marinatui:
3 česnako skiltelių
1/2 šaukšto čiobrelių
1 šaukšto kapotų petražolių
1/2 apelsino (naudosime tik sultis)
1/2 citrinos (naudosime tik sultis)
50 ml alyvuogių aliejaus
1 arbatinio šaukštelis juodųjų pipirų
2 šaukštų medaus
200 ml sojų padažo
druskos (pagal skonį)
Garnyrui:
Bulvių
2 svogūnų
alyvuogių aliejus
druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
Padažui:
250 ml vandens
250 ml putojančio vyno
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruošime marinatą. Į indą suberkite česnako skilteles, įberkite čiobrelių, kapotų petražolių, įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinų ir apelsinų sulčių, įberkite juodųjų pipirų, įdėkite medaus ir įpilkite sojų padažo. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Kiaulienos nugarinę supjaustykite išilgais pjūviais, tačiau nepjaukite iki galo. Šiuos pjūvius ištepkite trečdaliu marinato. Likusia marinato dalimi tepsime mėsos viršų.
Susukite mėsą, ištepkite trečdaliu marinato.
Paruoštą mėsą padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Nuplaukite ir nuvalykite pievagrybius, supjaustykite. Susmulkinkite svogūną, morką ir česnako skilteles.
Keptuvėje pakepinkite česnaką, suberkite smulkintą morką ir svogūną. Po kurio laiko suberkite ir pievagrybius, pagardinkite druska ir pipirais.
Kepkite, kol daržovės ir pievagrybiai suminkštės, suberkite smulkintą kumpį ir šiek tiek pakepkite.
Išskleiskite nugarinę, sluoksniuokite paruoštą įdarą.
Pabarstykite razinomis ir susukite.
Vyniotinį suriškite virvele.
Nulupkite bulves ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite žiedais, stambesnes bulves perpjaukite pusiau. Pabarstykite juodaisiais pipirais.
Bulves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, o tuomet užpilkite putojančiu vynu ir vandeniu. Vyniotinį patepkite likusiu marinatu. Viską kepkite 200 ° C temperatūroje apie 40 minučių.
Išimkite bulves ir vyniotinį, likusį skystį sumaišykite su svogūnais, įdėkite vandenyje tirpinto kukurūzų krakmolo, supilkite į puodą, ir šiek tiek pavirkite, kol padažas suminkštės.
Skanaus!