Puikus receptas, kuriuo galite palepinti artimuosius savaitgalį ar švenčių proga!
Sudėtis:
2 šaukšteliai malto cinamono
2 šaukšteliai maltų kmynų
1 šaukšteliai maltos kalendros
½ šaukštelio maltos ciberžolės
¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis džiovintų česnakų
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
30 g susmulkintų migdolų
5 šaukštai natūralaus jogurto
višta, sverianti apie 1,5 kg
Gaminimas:
Sumaišykite cinamoną, kmynus, kalendrą, ciberžolę, gvazdikėlius, česnaką, druską, pipirus, migdolus ir jogurtą iki pastos pavidalo konsistencijos.
Įtrinkite vištą gauta pasta iš visų pusių, taip pat ir po oda, kad būtų dar geresnis skonis ir aromatas. Dalį pastos galima dėti į vištos vidų.
Uždenkite vištą folija ir laikykite šaldytuve bent 3 valandas.
Kepkite marinuotą vištą 1 val. 200 ° C temperatūroje.
Nuimkite foliją ir kepkite mėsą dar 20-30 minučių.
Skanaus!