Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Kepenėlės su obuoliais ir svogūnais. Sveikas ir greitas patiekalas

Sultingos ir švelnios Berlyno stiliaus kepenėlės yra klasikinis vokiečių patiekalas, populiarus viso pasaulio restoranuose. Neįprastas svogūnų ir karamelizuotų obuoliuose derinys tikrai privers kai kuriuos žmones įsimylėti kepenėles, o kiti pagaliau išmoks jas ruošti.

KEPENĖLĖS SU OBUOLIAIS IR SVOGŪNAIS

Jums reikės:

  • 400 g vištienos (jautienos) kepenėlių
  • 2 obuoliai
  • 2 svogūnai
  • 60 g sviesto
  • 100 g miltų
  • 1 šaukštelis paprikos
  • 1 šaukštelis kario
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kad mėsa būtų minkštesnė, galite jas šiek pamirkyti piene.Dubenyje sumaišykite miltus, papriką ir karį. Šiame mišinyje apvoliokite kepenėles.

Svogūnus nulipkite ir supjaustykite plonais žiedais. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įpilkite šaukštą cukraus. Apkepkite obuolius sviesto ir cukraus mišinyje iki aukso rudos spalvos.

Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus kol suminkštės. Kitoje keptuvėje apkepkite mėsą 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Viską sudėkite į lėkštę tokia tvarka: obuoliai, kepenėlės, svogūnai. Pašaukite visą 5-7 minutėms į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių.

Vištienos kepenėlės su obuoliais yra paruoštos. Palaukite kol šiek tiek atvės ir mėgaukitės!

Kepenėlės

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...

Iki 2025 m. sausio pabaigos 3 Zodiako ženklai pagaus sėkmę už uodegos

2025-ieji metai bus sėkmingi kiekvienam iš mūsų. Jie atvers naujas galimybes ir atneš reikšmingų permainų visose gyvenimo srityse. Šie pokyčiai mus nuves prie didesnių...
---