Kepenėlių pyragas su grybais taps pačiu skaniausiu užkandžiu. Patikėkite, daugiau nė vienos šventės neįsivaizduosite be šio pyrago!
Ingredientai:
Kepenėlių blyneliams:
- Kiaulienos kepenėlės – 500 gramų
- Mažas svogūnas – 1 vienetas
- Kiaušinis – 1 vienetas
- Grietinė – 2 valgomieji šaukštai
- Miltai – 2 valgomieji šaukštai
- Druska, pipirai – pagal skonį.
Įdarui:
- Pievagrybiai – 6 vienetai
- Kreminio sūris – 1 vienetas
- Svogūnai – 3 maži vienetai arba vienas didelis
- Morkos – 1 vienetas
- Česnakai – 2 skiltelės
- Grietinė – 1-1,5 valgomojo šaukšto
- Majonezas 2-3 valgomieji šaukštai
- krapų, petražolių.
Gaminimas:
Kepenėlių blynelių paruošimas: sumaišykite blenderiu kiaulienos kepenėles, svogūną, miltus, grietinę, kiaušinį, druską bei pipirus. Iš gautos masės kepkite vienodo dydžio blynus.
Įdaro paruošimas: smulkiai supjaustykite svogūną, grybus. Morką sutarkuokite bei susmulkinkite vieną česnako skiltelę. Viską pakepinkite ant silpnos ugnies, perdėkite į dubenį. Tuomet sudėkite majonezą, grietinę, supjaustytus žalumynus ir likusią, susmulkintą česnako skiltelę.
receptas, kepenėlių pyragas" width="710" height="473" />
Gerai sumaišykite visus ingredientus ir pertepkite įdaru kepenėlių blynelius. Likusį įdarą galite tepti ant pyrago šonų. Viršų papuoškite sūriu ir susmulkintais žalumynais. Kepenėlių pyragas su grybais paruoštas. Skanaus!