Vadovaudamiesi žemiau pateiktais patarimais, galėsite paruošti minkštas ir tikrai puikaus skonio kepenėles, kurias galite patiekti su bulvių koše ar kitu garnyru.
Jums reikės:
- 700 g jautienos kepenėlių
- 8 valgomųjų šaukštų grietinės
- 2 svogūnų
- 3 česnako skiltelių
- 2 arbatinių šaukštelių garstyčių
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Gerai nuplaukite kepenėles, susmulkinkite.
Susmulkinkite svogūnus ir česnako skilteles.
Kepenėles užplikykite vandeniu, palikite 5-7 minutes pastovėti.
Pakepinkite svogūnus. Suberkite smulkintas česnako skilteles.
Paruoškite padažą: sumaišykite grietinę ir garstyčias, įberkite druskos ir pipirų.
Į keptuvę su svogūnais ir česnakais supilkite padažą, sudėkite vandenyje mirkytas kepenėles.
Kepkite maždaug 5 minutes, kartas nuo karto pamaišykite.
Uždenkite keptuvę dangčiu, troškinkite 10-12 minučių.
Skanaus!