Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Kodėl kepant kepenėles reikia įdėti krakmolo?

Šiandien noriu pasidalinti nedideliu triuku su tais, kurie mėgsta keptas kepenėles. Pagrindinė užduotis, ruošiant tokį patiekalą, yra atsikratyti kvapo, suteikti gražią, apetitą keliančią išvaizdą. Norimą rezultatą galima pasiekti marinuojant kepenėles krakmolu.

Šiuo būdu kepu jautienos, kiaulienos ar ėrienos kepenėles. Visada gaunasi gražūs ir minkšti gabalėliai. Ir todėl norisi gaminti patiekalą vėl ir vėl. Tik vienas ingredientas dramatiškai pakeis jūsų mėgstamo produkto skonį. Receptas mane iškart suintrigavo.

Jums reikės:

  • Jautienos kepenėlių 500 g
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Krakmolo 1 valgomojo šaukšto
  • Svogūnų 2 vnt.
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejaus 20 ml

Gaminimas:

Nuplaukite kepenėles, supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.

kepenėles

Kiaušinį išplakite su krakmolu, užpilkite kepenėles ir gerai išmaišykite. Palikite 40-60 minučių pastovėti.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, po 2 minutes pakepkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių.

kepenėles

Atskirai pakepinkite svogūną, supjaustytą pusžiedžiais, kol pasidarys skaidrus. Sumaišykite svogūną ir kepenis, troškinkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.

Skanūs blizgantys gabalėliai tiks su bulvių koše, virtais grikiais ar ryžiais. Esu tikra, kad dabar kepsite kepenėles šiuo vieninteliu būdu!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---