Iš pirmo žvilgsnio kepenėlių paruošimas gali pasirodyti nesudėtingas procesas, tačiau norint jas tikrai gerai paruošti, kad jos būtų minkštos ir skanios, tam reikia tam tikrų kulinarijos žinių.
Pagal šį receptą paruošite tokias skanias kepenėles, kokių dar niekada nevalgėte!
Ponia Danica sako, kad šį receptą sužinojo iš savo tėvo, kuris buvo tikras kulinarijos meistras.
Būtinai išbandykite šį receptą!
Jums reikės:
- 600 g kepenėlių (galite naudoti bet kokios rūšies jums patinkančias)
- 3 svogūnų
- 3 skiltelių česnako
- 2 lauro lapų
- Druskos pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
Kepenėles paruoškite (pašalinkite plėveles).
Nulupkite visus svogūnus.
Supjaustykite pusžiedžiais arba žiedais.
Svogūnų negailėkite, nes svogūnai šiame patiekale yra būtini!
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.
Sudėkite smulkintus svogūnus.
Kepkite, kol jie šiek tiek suminkštės.
Dabar į svogūnus sudėkite susmulkintą česnaką.
Išmaišykite ir tolygiai paskleiskite svogūnus ir česnakus keptuvėje.
Ant viršaus sudėkite kepenėlių gabaliukus.
Kai jau beveik iškeps, kepenėles pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir pasūdykite.
Niekada iš anksto jų nesūdykite, nes kepenėlės sukietės!
Po 1-2 minučių kepenėles apverskite.
Apkepkite ir kitą pusę.
Kepenėlės bus iškepę, kai iš abiejų pusių pabals.
Įdėkite 2 lauro lapus ir viską sumaišykite.
Pakepkite dar minutę ir atidėkite į šalį.
Taip paruoštos kepenėlės visada bus minkštos ir sultingos!
Linkime gero skonio!