Keksiukai su vištiena ir sūriu. Gardus ir sotus užkandis!

Redaktore A.
1 min. skaitymo

Keksiukai su vištiena ir sūriu nepalieka abejingų! Subtilus, sultingas įdaras – jie visada yra šventinio stalo mėgstamiausi ir dingsta pirmiausia. Rekomenduojame juos išbandyti, nesigailėsite!

Jums reikės:

  • Vištienos filė (virta) – 200 g.
  • Kietasis sūris – 80 g.
  • Alyvuogių aliejus – 100 ml.
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Pienas – 100 ml.
  • Kvietiniai miltai – 250 g.
  • Kepimo milteliai – 10 g.
  • Druska – pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  • Alyvuogės (pasirinktinai) – 8-9 vnt.

Gaminimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius. Išmaišykite su šluotele ir įpilkite augalinio aliejaus (100 ml). Išmaišykite ir įpilkite pieno. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Galite juos kelis kartus persijoti.

Į tešlą suberkite sausus ingredientus. Susmulkinkite vištieną, sūrį, alyvuoges ir supilkite į tešlą. Tešlą supilkite į keksiukams skirtas formeles. Užpildykite ne daugiau kaip 2/3 formos, nes kepant keksiukai su vištiena ir sūriu padidės.

Pašaukite keksiukus į prkaitę įkaitintą iki 180 C. Kepkite 30–35 minutes. Paruošti keksai yra auksinės spalvos. 

Keksiukai paruošti. Patiekite juos šiltus ar atvėsusius!

Keksiukai su vištiena ir sūriu

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *