Keksas „Margutis“ – be galo paprastas, bet gardus desertas!

Redaktore E.
1 min. skaitymo

Keksas „Margutis“ yra be galo lengvai paruošiamas, bet dėl to ne ką mažiau skanus desertas. Būtinai išmėginkite šį receptą, jei esate neabejingas keksams.

Sudėtis

  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštas kakavos
  • keli lašai apelsino sulčių

Gaminimas

Atskirkite baltymus ir trynius. Baltymus išplakite dideliame dubenyje ir pamažu supilkite cukrų. Maišydami sudėkite trynius, vanilinį cukrų, aliejų ir apelsinų sultis. Į gautą masę suberkite miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite.

Į kekso formą supilkite 2/3 tešlos. Į likusią tešlą suberkite kakavą ir išmaišykite. Gautą masę supilkite ant šviesios tešlos. Kepkite apie 40-45 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Lai keksas „Margutis“ pradžiugina jus ir jūsų artimuosius.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *