Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Nepaprastai gardūs kefyro tešlos sausainiai: juos tiesiog šluoja nuo stalo!

Pamėginkite išsikepti šių be galo skanių sausainių!

Sudėtis

Tešlai:

250 g sviesto;

250 ml kefyro;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

480 g miltų.

Pabarstams:

120 g miltų;

150 g cukraus;

100 g sviesto.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Paruoškite tešlą. Sutarkuokite sviestą, supilkite kefyrą, kepimo miltelius ir miltus.

Greitai užminkykite tešlą ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai.

Paruoškite pabarstus. Sumaišykite miltus, cukrų, sutarkuotą sviestą, kol susiformuos trupiniai ir atvėsinkite.

Padalinkite tešlą į 6 dalis (kiekviena apie 165 g svorio). Plonai (apie 4-5 mm) iškočiokite pirmąjį tešlos lakštą ir apibarstykite dalimi pabarstų (apie 70 g).

Atskirai iškočiokite kitą tešlos lakštą, uždenkite jį pirmuoju, apibarstykite pabarstais ir šiek tiek paspauskite.

Darykite tai su visais tešlos lakštais. Paskutiniojo sluoksnio barstyti nereikia.

Supjaustykite gabalėliais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros, ir kepkite 35–45 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---