Kiek zefyrų reikia, kad būtumėte laimingas? Dviejų dvigubų prie arbatos pakaks, kad net smaližius liktų patenkintas. Dėl šios priežasties zefyrai patinka tiems, kurie meta svorį: jausmas toks, lyg jie būtų suvalgę pyrago gabalėlį, bet iš tikrųjų, tik kokios 214 kcal. Tikras dietinis desertas.
Naminių zefyrų receptai yra vienodi, suprantama, nes desertą labai lengva paruošti. Pasirodo, kad dėl kavos zefyrai tampa subtilios kreminės spalvos, beveik baltos, tačiau nesijaudinkite: kavos yra pakankamai, kad jos skonis būtų neįkyrus, bet apčiuopiamas. Kaip tirštiklį naudosime agarą.
Jums reikės:
- Obuolių 300 g
- Cukraus 625 g
- Vandens 160 g
- Kavos 3 šaukštelių
- Agaro 8 g
- Cukraus pudros pagal skonį
- Kiaušinio 1 vnt.
Gaminimas:
Kepkite obuolius 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 190-200 laipsnių. Apskaičiuokite taip, kad iškepus ir sumalus būtų 250 g obuolių.
Šiuo metu užvirkite stiprią kavą nurodytame vandens kiekyje. Leiskite jai pastovėti, tada nupilkite skystį. Į šiltą kavą įpilkite agaro ir leiskite jam išbrinkti.
Į obuolių piure įpilkite 250 g cukraus ir palaukite, kol jis ištirps.
Užvirkite agarą, suberkite likusį cukrų į kavą ir virkite sirupą, kol su šaukštu pradės temptis cukraus gijos, bet dar nesidarys karamelė.
Į obuolių masę įpilkite kiaušinių baltymų ir plakite, kol susidarys tvirtos putos. Tada plakdami palaipsniui supilkite kavos sirupą.
Ant silikoninio kilimėlio ar pergamentinio popieriaus suformuokite zefyrus, naudodami konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu. Palikite juos sustingti 24 valandas.
Zefyras turi būti elastingas. Pabarstykite jį cukraus pudra, palaukite 10 minučių. Padaryta!