Skanių karštų sumuštinių receptas, kuris jums tikrai patiks. Greitai paruošiama ir labai skanu!
Jums reikės:
- 200 g virto kumpio, dešros arba dešrelių
- 200 g kietojo sūrio
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
- 2 kiaušinių
- 8-10 duonos riekelių
- Druskos
- Pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Pirmiausia supjaustykite juodą arba šviesią duoną riekelėmis.
Galite drąsiai naudoti senesnį duonos gabalą, nes iškepęs jis vis tiek gražiai apskrus.
Supjaustykite dešrą arba bet kokią kitą mėsos produktą, kurį nuspręsite naudoti, mažais kubeliais.
Viską sudėkite į dubenį.
Įmuškite kiaušinius ir įdėkite grietinės.
Galiausiai stambia tarka sutarkuokite sūrį.
Pagal skonį galite įberti druskos ir pipirų.
Jei dešra ar kitas produktas yra sūrus, druskos visai nereikia dėti.
Galiausiai paruoškite kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Tolygiai paskirstykite įdarą ant duonos riekelių ir sudėkite jas į įkaitintą orkaitę.
Leiskite kepti apie 20 minučių, arba kol paviršius taps auksinės spalvos.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Papildomi receptai
Užkepėlės pagal Ireną
Jums reikės:
- 150 g sūrio
- 3 kiaušinių
- 200 g kumpio
- Laiškinio česnako
- Sviesto aptepimui
- Senesnės baltos duonos
- Taip pat galite papildomai įdėti 1-2 šaukštus grietinės ir 2 skilteles česnako.
Gaminimo eiga:
Įmuštus kiaušinius sumaišykite su tarkuotu sūriu ir smulkiai supjaustytu kumpiu – jei norite, galite įdėti grietinės. Duonos riekeles aptepkite sviestu ir ant duonos paviršiaus sluoksniuokite paruoštą mišinį plonu sluoksniu. Dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite kelias minutes (tik kelias minutes, atidžiai stebėkite!).
Sumuštiniai – pica
Jums reikės:
- 200 g virtų grybų (jei neturite grybų, naudokite pievagrybius)
- 120 g kumpio
- 1 svogūno
- 1 bulvės
- 50 g sūrio
- 1 kiaušinio
- ⅓ arbatinio šaukštelio druskos
- ⅓ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 pakuotės skrudinimui skirtos ar šiaip senesnės duonos
Gaminimo eiga:
Virtus grybus, kumpį, svogūną ir bulves reiktų sumalti mėsmale arba grybus, kumpį ir svogūną susmulkinti, o bulves sutarkuoti. Įmaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį, druską ir pipirus, ir sluoksniuokite gautą masę ant duonos šaukštu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite riekeles iš tos pusės, kurioje nėra įdaro.
Skani duona su kiaušiniu kitaip
Jums reikės:
- Duonos
- Tarkuoto sūrio
- Sviesto
- Druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
Šaukštu paspauskite duonos centrą, kad padarytumėte įdubimą. Įmuškite į jį kiaušinį ir aptepkite kraštus sviestu. Tuomet ant kraštų tiesiog užberkite tarkuoto sūrio. Padėkite duoną į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Jei po kepimo nenorite ilgai valyti kepimo skardą, tiesiog išklokite ją kepimo popieriumi.
Taip pat rekomenduojame išbandyti šiuos duonos krepšelius. Juos galėsite gaminti tiesiog nupjaudami duonos kraštus ir truputį iškočiodami, kad jie būtų plonesni. Sudėkite į riebalais išteptas keksiukų formeles ir į vidurį įmuškite kiaušinį, įdėkite kumpio ar šoninės…. Pabarstykite druska, pipirais ir tarkuotu sūriu. Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir palikite kepti apie 15 minučių (kiaušiniai bus pusiau skysti). Jei norite, kad kiaušiniai būtų visiškai kietai iškepę, leiskite kepti keliomis minutėmis ilgiau.
Sumuštinių armonika
Jums reikės:
- Supjaustytos duonos kepalo
- Aliuminio folijos
- Bet kokių ingredientų – kumpio, sūrio, šoninės, dešros ir pan.
- 1 stiklinės pieno ir 1 kiaušinio
Gaminimo eiga:
Vaizdo įrašo medžiaga:
Padėkite duonos kepalą ant folijos lakšto ir užlenkite folijos galus, kad suformuotumėte tarsi laikiną dubenį. Tarp riekelių pakaitomis dėkite šaldytuve turimus ingredientus.
Supilkite ant viršaus plaktą kiaušinį ir pieną, uždenkite antruoju folijos lakštu ir įdėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių (180 laipsnių temperatūroje).
Kepta sena duona su keptais česnakais
Fantastiška vakarienė visai šeimai. Be to, jai pagaminti galėsite naudoti bet kokią senesnę duoną, kurią jums tiesiog reikia sunaudoti.
Jums reikės:
- ½ stiklinės sviesto
- 3 česnakų galvučių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 kepalo duonos
- 2 šaukštų šviežių petražolių
- 1 stiklinės tarkuoto sūrio
- Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nupjaukite visas česnako galvutes taip, kad nupjovus viršutinę dalį matytųsi atskiros skiltelės.
Nedidelę kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite česnakų galvutes. Apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių. Jei ne kartą esate kepę česnakus, žinote, koks nuostabus bus jų skonis!
Iškeptus česnakus išimkite iš orkaitės, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir išimkite atskiras skilteles. Skilteles smulkiai supjaustykite ir sumaišykite dubenyje su sūriu, sviestu ir petražolėmis. Mišinį pagardinkite druska ir pipirais.
Aptepkite duonos riekes česnakų mišiniu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (naudokite grilio funkciją) 3-4 minutes. Išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite ant stalo.
Linkime malonaus skonio!