Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Kalėdinis keksas. Išbandykite šį sodrų skonį jau dabar!

Mano draugas, kuris 15 metų gyvena Vokietijoje, išmokė mane, kaip gaminamas tikras kalėdinis keksas. Vien šio kepinio aromatas sukuria švenčių atmosferą! Ir visa tai dėka mandarinų ir minkštimo, kurie yra įtraukti į šiuos nuostabius pyragus.

Kalėdinis keksas

Beje, šio pyrago tešla yra tiesiog nuostabi. Kaip įdaras, be mandarinų, taip pat yra džiovinti vaisiai (kuriuos galima pakeisti razinomis) arba cukruoti vaisiai. Šio kepinio paruošimas labai paprastai ir greitas.

Kalėdinis keksas

Tešlai reikės:

  • 150 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 125 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui reikės:

  • 2 mandarinų
  • 150 g džiovintų vaisių
  • 1 mandarino žievelės
  • 2 šaukštų apelsinų likerio
  • 20 g sviesto
  • 1 šaukštelio cukraus

Papuošimui reikės:

  • 80 g cukraus pudros
  • 1 valgomojo šaukšto smulkaus cukraus
  • 1 mandarino
  • citrinos žievelės
  • 2-3 šakelių rozmarino

Gaminimas:

Nulupkite mandarinus. Palikite juos 1 valandą, kad plėvelė išdžiūtų. Į nedidelį dubenį supilkite džiovintus vaisius ir pusvalandžiui užpilkite apelsinų likeriu. Norėdami paruošti tešlą, minkštą sviestą ir cukrų išplakite. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite.

Kalėdinis keksas

Miltus išsijokite su kepimo milteliais, supilkite į skystą mišinį. Minkykite tešlą. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu gabalėliu sviesto, suberkite cukrų. Palikite ant ugnies, kol cukrus ištirps. Tai yra maždaug 5 minutės. Keptuvėje paskleiskite mandarinų riekeles ir kepkite jas pora minučių aliejuje iš kiekvienos pusės.

Į tą pačią keptuvę sudėkite džiovintus vaisius. Pašildykite, kol alkoholis išgaruos. Džiovintus vaisius perkelkite į atskirą lėkštę, atvėsinkite. Į tešlą sudėkite džiovintus vaisius ir vieno mandarino minkštimą.

Stačiakampį kepimo indą sutepkite aliejumi, įpilkite pusę tešlos. Ant tešlos viršaus uždėkite karamelizuotų mandarinų gabaliukus, tada supilkite antrąją tešlos pusę. Įdėkite keksą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite 50 minučių.

Kalėdinis keksas

Paruoštą pyragą atvėsinkite ir papuoškite cukraus pudra, smulkiu cukrumi, citrinos žievele, mandarino riekelėmis ir rozmarino šakelėmis. Kalėdinis keksas nepaliks abejingų savo nuostabiu skoniu.

Skanaus!

Kalėdinis keksas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---