Patikėkite, kai išbandysite šį metodą, suprasite, kad dar niekada nevalgėte tokių skanių ryžių! Atminkite, kad pagrindinė taisyklė norint skaniai pagaminti ryžius – leisti jiems išmirkti.
Ką daryti:
Padėkite puodą ant ugnies, šiek tiek pašildykite ir įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Suberkite smulkintą česnaką ir apkepkite.
Sudėkite ryžius į šaltą vandenį ir leiskite jiems mirkti mažiausiai 30 minučių, tada nuplaukite ir įdėkite į puodą. Įberkite druskos, išmaišykite ir šiek tiek pakepkite. Tada ryžius šiek tiek užpilkite vandeniu. Uždenkite dangčiu ir sumažinkite šildymą iki minimumo.
Virkite 5 minutes, tada įpilkite dar šiek tiek vandens virkite, kol ryžiai suminkštės.
Vaizdo įrašas:
Kaip pagaminti ryžius, kad jie taptų pagrindiniu patiekalu?
Dar vienas puikus receptas, kuris tikrai jums patiks. Jei ryžiai yra vienas iš jūsų mėgstamiausių garnyrų, paruoškite juos šiuo būdu. Jie taps jūsų pagrindiniu patiekalu!
Ingredientai:
- 1 puodelis ryžių;
- Vanduo;
- 1 svogūnas;
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės;
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus;
- raudonųjų maltų pipirų;
- 1/4 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos (nebūtina);
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Apkepkite smulkintą svogūną aliejuje, kol pagels. Įverkite raudonųjų pipirų, aitriosios paprikos ir įdėkite pomidorų tyrės.
Viską sumaišykite ir suberkite nuplautus, nusausintus ryžius. Dar kartą kruopščiai sumaišykite ir kepkite apie 2 minutes. Sumaišykite druską stiklinėje vandens ir užpilkite ant ryžių.
Įpilkite maždaug pusę stiklinės vandens, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai suminkštės, maždaug 16-18 minučių. Išvirus sumaišykite ryžius ir patiekite, pavyzdžiui, su salotomis. Jūsų laukia skani ir lengva vakarienė.
Skanaus!