Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Kaip paruošti marinuotus pomidorus, kuriems nėra lygių?

Skanius marinuotus pomidorus paruošti nėra taip paprasta. Jei norite žiemą mėgautis nuostabaus skonio daržovėmis, reikės šiek tiek paplušėti. Ne kiekvienas marinuotų pomidorų receptas leidžia išsaugoti sodrų gerų, kokybiškų pomidorų skonį! Vis dėlto, šiandien norime su jumis pasidalinti nuostabaus skonio marinuotų pomidorų receptu, kuris jums tikrai patiks. Žiemą jūsų draugai tikrai norės apsilankyti svečiuose, kad galėtų pasimėgauti šiuo skanėstu!

Skanūs marinuoti pomidorai pagal laiko patikrintą receptą

Mano močiutė daugiau nei 40 metų gamino ypatingai skanius marinuotus pomidorus. Artimieji šiuos pomidorus labai gyrė ir prašė paruošti daugiau. Visos jos marčios ir visi giminaičiai prašė pasidalinti receptu, o mūsų šeima tikrai didelė! Šį receptą močiutė man paliko kaip palikimą. Būtų gaila, jei apie šį receptą niekas nesužinotų, todėl noriu juo pasidalinti su jumis.

Jums reikės:

  • 5 kg rinktinių pomidorų
  • 4 litrų vandens
  • 3 svogūnų
  • 150 ml devynių procentų acto
  • 6 valg. š. cukraus (1 stiklainiui)
  • 4 valg. š. druskos (1 stiklainiui)
  • 3 paprikų
  • 3 krapų šakelių
  • 6 lauro lapų

Kaip gaminti?

Pirmiausia atrinkite tinkamus pomidorus. Tiks tik mėsingi, maždaug tokie paties dydžio pomidorai su stora odele.

Į puodą supilkite vandenį. Kol vanduo verda, sudėkite pomidorus į stiklainius. Geriausia rinktis trijų litrų talpos stiklainius.

Į kiekvieno  stiklainio apačią pirmiausia įdėkite krapų, sluoksnį pomidorų, pusę svogūno, smulkintos paprikos ir du lauro lapus. Dėkite dar vieną pomidorų sluoksnį, o ant viršaus – likusius svogūnus ir paprikas. Galiausiai dėkite paskutinį pomidorų sluoksnį.

Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, uždarykite stiklainius dangteliais ir palikite atvėsti. Vandenį supilkite atgal į puodą, įberkite druskos ir cukraus (paskaičiuokite, koks reikalingas kiekis ruošiamiems stiklainiams). Maišykite, kol druska ir cukrus ištirps. Užvirinkite.

Į kiekvieną stiklainį įpilkite 300 ml sūrymo ir 50 ml acto. Nedelsdami uždarykite stiklainius dangteliais. Stiklainius apverskite aukštyn kojomis,  suvyniokite ir palikite atvėsti.

Nustebsite, kokie skanūs yra šie pomidorai! Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---